Forum (100459 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Sigarenbandjes algemeen > Veld land

13 berichten

user-1713548 216 berichten Vraag 1 : Kan dit een verplicht veld worden aub. Indien we het niet weten gebruiken we toch "Onbekend" en blancos geven problemen bij opzoekingen. Iemand bereid mee op te kuisen? Vraag 2 : Wat is de definitie van land (ik denk dan vooral aan reclamebanden). Land van de fabriek? Land van de publiciteit die erop staat? Land waar het verkocht werd?
 
Arco Catalogus manager 9,357 berichten

Onbekend gebruiken we als het goed is niet veel, behalve eventueel bij verplicht in te vullen velden. Wat voor de invoerder onbekend is, hoeft dat voor een ander niet te zijn.

 
user-1713548 216 berichten Dank Arco voor het antwoord. Dit bericht geldt niet als kritiek, het is gewoon een vaststelling dat er te weinig regels zijn, dat iedereen maar doet zoals hij wil en dat ik telkens weer bij beheerders terechtkom. Mijn hoofdbezigheid is "opkuis", dus blancos, typos en fouten oplossen. Nu ik in de rubriek Overig het gevoel had wat "geblokkeerd" te zijn door de vele problemen die (nog) niet opgelost geraken, dacht ik even de Sigarenbanden te bekijken. Deze rubriek ziet er al veel beter uit, maar al zeer snel kom ik op hetzelfde probleem dat velden niet logisch zijn ingevuld en dat er honderden typos inzitten. Manueel verbeteren is onbegonnen en zelfs elke wijziging via het forum vragen zou weken duren. (Zie al mijn berichten, het lijkt mij dat 1 beheerder mij moet helpen maar dat de rest van de verzamelaars hier geen nut aan heeft). Gebruikers kunnen bepaalde acties niet en vrijwillige beheerders hebben er waarschijnlijk de tijd niet voor. Maar terug ter zake: 1 Ik krijg geen antwoord op mijn vraag hoe ik kan zoeken op blanco 2 In Sigarenbanden blijkt "Geen" en "Onbekend" de ideale manier om te zeggen dat iets echt leeg is of dat je van iets niet zeker bent (veld Drukkerij is >60% Onbekend) 3 Eigenlijk zou mijn volgende vraag zijn om het veld Reeks te uniformiseren met duidelijke instructies van een beheerder, maar dat durf ik bijna niet te vragen want dan moet je de duizenden bestaande reeksen hernoemen (dat is bijna een volledige rework van de catalogus). Met de nodige info van een beheerder wil ik alles nakijken, maar ik heb het gevoel telkens weer vast te lopen.
 
Arco Catalogus manager 9,357 berichten

'Onbekend' is toch echt iets anders dan 'ongespecificeerd'. Op bovenstaande kunnen we beter terugkomen zodra de programmeur er is en we scriptjes kunnen laten maken.

 
user-1713548 216 berichten Mag ik mijn vraag nogmaals herhalen: wat is de definitie van land? Vb reclamebanden Abonne (Nederland) met reclame uit Belgie en Luxemburg?
 
uohout 16 berichten

Deze discussie gaat nergens over!

Abonné is een Nederlandse sigarenfabrikant en derhalve is het land Nederland.

Dat zij ook bandjes hebben geproduceerd voor Belgische of Luxemburgse clienten is niet relevant.

 

Als je maar lang genoeg krom denkt is Willem II België (wordt geproduceerd in Houthalen) of Zweden (eigendom van Swedish Match)

 

Ander voorbeeld is Taf serie automerken. Taf is een Belgisch merk, maar moet je dan een bandje van het automerk Opel als Duitsland benoemen, of Citroen Frankrijk? 

 

Stop deze navelstaarderij - rechtoe rechtaan blijven.

 
Arco Catalogus manager 9,357 berichten

Het kan iets vriendelijker, Cok. Het was een serieuze vraag.

Het antwoord is dus: land waar fabrikant zit.

 
user-1713548 216 berichten Ik ben dan misschien niet de verzamelaar met een supergrote collectie of met detailkennis van een vakgebied, maar als je mijn profiel en mijn forumberichten bekijkt zal je merken dat ik al verschillende maanden in verschillende domeinen alle typos, blancos en rommel aan het opkuisen ben. Ik heb in het verleden al aangehaald dat er te weinig regels zijn en Arco heeft mij al gewezen op het nadeel van een wiki waar iedereen zijn zin mag doen. @uohout In dat opzicht is mijn vraag dus gesteld (duidelijke regels): als Abonne Nederland is, waarom is het dan niet zo, waarom kan ik weer alles eens opkuisen?
 
uohout 16 berichten

Vanaf hier wil graag mijn excuses maken voor te snel getrokken conclusies.

Er zijn ooit richtlijnen opgesteld door Martinel - maar worden klaarblijkelijk niet of slecht gelezen.

Is er een patroon te ontdekken voor input welke duidelijk te grote stappen gauw thuis is - misschien helpt direct vragen om completere/correcte input aan de inbrenger.

En vooral niet aarzelen en vragen - alles wat eruit gehaald is of wordt is alleen maar fijn

 
user-1713548 216 berichten Ok, uitgebreide excuses zijn niet nodig. Ik hecht veel meer belang aan het feit dat de boodschap goed overkomt. Ik ken het wiki-principe en weet dat alles draait op vrijwilligers maar voor mij staat kwaliteit voorop. Dit is wat tegenstrijdig met de laagdrempeligheid en het niet verplicht invullen van velden, zo creeer je problemen natuurlijk. Waar kleine aanpassingen nodig zijn doe ik het nodige, maar steeds weer loop ik vast op gevallen met honderden fouten waar een beheerder moet inspringen (omdat het allemaal alleen en manueel niet kan). Maar dit is nu volledig off-topic en heb ik al in andere berichten gemeld.
 
fazerco 1,900 berichten

waarom kan ik weer alles eens opkuisen?

Ze hebben toch capabele beheerders bij sigarenbandjes. Zou je je tijd niet beter besteden aan rubrieken waar er geen beheerders zijn?

 
user-1713548 216 berichten Ik heb bij Abonne Luxemburg verwijderd (zie vorig bericht - land fabrikant). Nu stel ik bij Agio net hetzelfde vast: voor publiciteitsbanden is er een link naar Nederland (producent) EN Belgie (publiciteit). Alles toch dubbel linken of overal Belgie verwijderen? Graag instructies.
 
uohout 16 berichten

Hallo,

Dit is een lastige - want er zijn twee oplossingen hieronder de meest voor de hand liggende:

Aangezien Agio ook in België sigaren produceerd(e)  ligt het voor de hand om reclamebandjes met een Belgisdche adverteerder zowel voor Nederland als voor België te koppelen. 

Indien de adverteerder niet duidelijk aan een plaats is te koppelen dan alleen Nederland koppelen.

 

Bovenstaande is niet mijn persoonlijke mening - ik heb hierover ruggespraak gehouden.

Ik hoop dat dit bijdraagt.

Reageer op onderwerp