Forum (100459 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Sigarenbandjes algemeen > Veld Merk

15 berichten

user-1713548 216 berichten Voor een beheerder: Ik weet dat het voor het zoeken weinig of niets uitmaakt, maar is het mogelijk om de catalogus wat te standidiseren met volgende typos, hoofdletters en spaties. 1 C & D 2 Don Ibarra 3 El Pino 4 Flor de Gusto Habana 5 Flor de Rafael Gonzalez 6 Flor de Ramirez 7 Garcia y Lopez 8 Gloria del Paz 9 Havana Quintet 10 Het Wapen van Wassenaar 11 K & V 12 L & Co 13 La Flor de Cuba 14 La Flor de la Isabela 15 La Flor de Pilotos 16 La Flor de Preferencia 17 La Lecitimidad 18 Manuel Babies 19 Patrons Patissiers (wordt vervolgd)
 
Martinel Catalogus beheerder 184 berichten Typos weg.
 
user-1713548 216 berichten Ik dank u. Eenvoudige problemen heb ik zelf al aangepast, maar ik denk dat deze een meer gespecialiseerd oog nodig hebben. Aan een beheerder de keuze: zo laten, linken met alias of samenvoegen. 1 Braeckman & Zoon [met alias Brakman] + Braeckman & Zoon (Brakman) + Brakman 2 Flor Fina + Flor Fina 3 Kong Christian [is geen typo] + Konig Christian 4 Louis V + Louis V. 5 P. Aerts (Attaka) + P.Aerts (Attaka) (wordt vervolgd)
 
user-1713548 216 berichten Typos: 1 Arcos Cigars 2 Churchill Cigar 3 Cigar Works 4 La Fleur des Deux Mondes 5 La Flor de Dos Mundos 6 La Flor de El Cairo 7 Radfahrer Cigarre 8 Red Label Senoritas 9 Steenland Chocolate Cigar 10 Swift (USA) 11 The Victorix 12 Thompson Cigar Co 13 Toga 14 USA-Cuba 15 Van Ouden Roem 16 Witte Poes 17 Witte Poort 18 7.20.4 Cigar
 
Martinel Catalogus beheerder 184 berichten Typos weer weg.
 
user-1713548 216 berichten Da's clean. Is er een reden om Brakman, Flor Fina en P.Aerts niet te doen?
 
Martinel Catalogus beheerder 184 berichten Zijn samengevoegd. Om technische redenen moet ik mijn rechten als superbeheerder telkens opnieuw aanvragen. Klusjes als samenvoegen worden daarom gegroepeerd.
 
user-1713548 216 berichten Is er een afspraak voor reeksen zonder merk? Ik merk dat in de meeste gevallen deze toch gelinkt worden aan het merk waar ze thuishoren. Ik probeer me voor te stellen dat ik geen ervaring heb en een band zonder merk voor me liggen heb maar totaal geen idee heb waar ik moet zoeken. Hebben jullie daar een systeem voor of kunnen we een dubbele link maken naar het echte merk en "zonder merk". Iemand een suggestie?
 
Martinel Catalogus beheerder 184 berichten Onder het merk 'Zonder merk' vallen enkel de banden die geen merkvermelding hebben EN die niet aan een ander merk/fabrikant kunnen worden toegewezen. Dit is niet helemaal logisch en deels geënt op bestaande papieren catalogi. Er is in verleden hierover discussie en overleg geweest met een aantal grote bijdragers. Ik heb me bij de zin van de meerderheid neergelegd. Er is ook altijd het titelveld om als absolute leek op te zoeken. Ook in de reeksnaam is (zonder merk) toegevoegd, zodat ook hierop kan gezocht worden.
 
user-1713548 216 berichten

Mag ik nog even een opmerking maken over wat ik voor het gemak de "familie Janssens" zal noemen.

1. In de alfabetische lijst per merk zit dit nu onder de F, G, J, L, O en R. Kan er overwogen worden de naamgeving te veranderen zodat alles onder de J komt?

2. Nog ingewikkelder wordt het wanneer banden (waarschijnlijk per vergissing) onder de verkeerde "familie" terechtkomen. Verwachten we van iedereen dat ze een catalogus bij de hand hebben of kunnen we het merk nemen wat echt op de band geschreven staat?

Met advies en hulp van een beheerder wil ik wel een opkuis proberen.

 
Martinel Catalogus beheerder 184 berichten

1. Neen. Het is een merk/fabrikant en geen persoon (meer). Een beetje als Yves Saint Laurent (YSL) bij parfums of Rik Ringers bij strips.

De familie & vermoedelijke timing merkvoering.

1927: start fabriek vader Frans Janssens

1936: start nieuwe fabriek Frans Janssens én zijn 3 zonen: Lucien, François & Roger

 Gebr. Janssens

1960: dood vader Frans Janssens, Lucien & François blijven in oude fabriek.

L. & F. Janssens, François Janssens (Bonte), Lucien Janssens

1960: Roger & Zoon Christian - starten een 2de moderne fabriek

Roger Janssens & Zoon

2. Er staan er inderdaad een deel verkeerd o.m. bij Gebr. Janssens. De vermelding op de band is leidinggevend.

Gelukkig geen merk Jansens te bespeuren!

 
user-1713548 216 berichten

Dank voor de info (en de geschiedenis). Ik heb hier nog een oude AVB-catalogus waar alles onder de J stond. Bestaat hier nog een recente versie van of iets anders waarnaar verzamelaars nu refereren?

Ik zal proberen eens te kijken naar de reeksen en waar ze dan precies thuishoren.

 
Martinel Catalogus beheerder 184 berichten In 'De zaak Janssens' is sowieso de naam vermeld op de banden (voor- en/of achterzijde. Ook is in dit geval een AVB catalogus van pakweg 1990 of recenter voldoende, gezien er waarschijnlijk geen nieuwe 'Janssens' seriebanden zijn gemaakt. Als je natuurlijk écht banden wil gaan verzamelen en gezien de Catawiki catalogus nog steeds in volle opbouw is - er komen nog +1000 items per maand bij - is investeren in papieren catalogi interessant.
 
uohout 16 berichten

Gerard van Eijk heeft een site - gebaseerd op de AVB met een duidelijke onderverdeling van de Fam. Janssens

https://www.gerardvaneijk.com/

 
user-1713548 216 berichten Mooie site met de reeksnamen, maar wat betreft foto's en info ook niet volledig. Bovendien staat hier ook (net als de AVB) alles onder de J en doen wij dat op CW niet. In een ander forumbericht las ik ook dat we de reeksnamen van de AVB niet altijd volgen. Blijft dus wat speurwerk. Hoewel voorlopig onvolledig zit de meest gedetailleerde info die ik kan vinden dus op CW.

Reageer op onderwerp