Forum (100555 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Bankbiljetten algemeen > Hulp gevraagd bij belangrijke gegevens voor het invoeren

2 berichten

DavBas 43 berichten

Ik heb drie biljetten van Egypte, maar ik weet bij alle drie niet alle informatie nodig om het biljet te kunnen invoeren.

Hier zijn de foto's: https://www.dropbox.com/sh/gzp5vepns5jkxe3/pAa3k-ESyb

Het eerste biljet is van 10 piaster. Het lijkt heel hard op 159987, maar de handtekening is anders, veel voorkomend dus in principe geen probleem, maar wie goed kijkt ziet dat de vlag die de mnesen rechts vasthouden, anders is. Op het biljet in de catalogus is dit de vlag van Egypte, op mijn biljet is het de vlag van de Verenigde Arabische Republiek, dat bestond uit Egypte en Syrië, en waarvan Syrië na de splitsing de vlag van heeft overgenomen. Dit is het biljet met de naam VAR voor/achter.

Nu vraag ik mij af of dit dan ook als apart land zou moeten beschouwd worden, of eerder als een tijdperk bij de landen Egypte en Syrië.

En ik zou ook niet weten waar ik het jaartal kan vinden op het biljet.

Het jaartal-probleem komt ook voor bij de twee andere biljetten: een van 5 piaster, waarvan er zeer veel in de catalogus staan, maar een met deze handtekening nog niet (ik heb momenteel nog geen enkel biljet gevonden met die handtekening in de catalogus). Wat mij opvalt, is dat de handtekening dezelfde is als op mijn biljet van 10 piaster. Misschien komt dit biljet van 5 piaster dan ook uit de tijd van de V. A. R.? Dit is het biljet met de naam 5 piaster gebruikt voor/achter.

 

Het derde biljet is er ook een van 5 piaster, en ook hierop kan ik het jaartal dus niet vinden. Dit is het biljet met de naam 5 piaster nieuw voor/achter.

 

Alvast bedankt

David

 
Leendert Catalogus beheerder 160 berichten

David

Je kan bij de munten kijken voor een jaartal

 

Grt

Leendert

Reageer op onderwerp