Forum (100225 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Ansichtkaarten algemeen > Berma uitgever/drukkerij welk land?

5 berichten

Verzamelhart 3 berichten

Berma is een uitgever/drukkerij  van kaarten de rondom 30er jaren vorige eeuw zijn uitgegeven. Deze uitgever is o.a. terug te vinden op de ansichtkaarten van Adolf Ganzert. Wie weet in welk land deze uitgever/drukkeij was gevestigd? 

 
vertigo Catalogus beheerder 414 berichten

De ansichtkaarten van Berma, die op internet te vinden zijn, hebben allemaal Nederlandse onderwerpen. Gantzert is een Nederlandse kunstenaar. Het is zeer waarschijnlijk dat Berma een Nederlandse onderneming is. 

 

 
Verzamelhart 3 berichten

Hallo Vertigo,

Bedankt voor deze informatie.
Deze informatie helpt mij bij het samenstellen voor een overzicht wat ik aan het maken ben. Zie wel vaak op de achterzijde van de kaarten IMPORT staan. Dus was ik er van uitgegaan dat deze uitgever/drukkerij misschien wel buitenlands kon zijn. 
 

 
vertigo Catalogus beheerder 414 berichten

Een mogelijkheid is dat de ansichtkaarten in het buitenland gedrukt werden in opdracht van de Nederlandse uitgeverij.

In Amsterdam was een Handelsonderneming Berma gevestigd. Dat zou het bedrijf kunnen zijn dat we zoeken. Als dat juist is, dan waren ansichtkaarten vast niet het enige artikel waarin gehandeld werd.

 
Verzamelhart 3 berichten

Deze informatie is een mooi uitgangspunt om verder te graven. Bedankt voor deze informatie het helpt mij om verder te gaan. 

Reageer op onderwerp